Abonnement

Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om een abonnement af te sluiten, als u geregeld gebruik maakt van uw mobiele telefoon. Een abonnement is doorgaans goedkoper dan een prepaid simkaart en biedt u daarnaast meer vrijheid. Ook wanneer uw tegoed verbruikt is, kunt u namelijk blijven bellen, sms’en en mobiele data gebruiken. Handig als u net nadat uw tegoed verbruikt is, met pech aan de kant van de weg zou komen te staan. Abonnement worden tegenwoordig in twee hoofdvormen aangeboden, namelijk: abonnementen met toestel en sim only abonnementen. Veel providers bieden beide soorten abonnementen aan, al is het bij sommige prijsvechters enkel mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten.sim-card-155471_640

Soorten abonnementen mobiele telefonie

Het voornaamste verschil tussen een abonnement met een toestel en een sim only abonnement, is dat u bij een sim only abonnement alleen betaalt voor het tegoed wat u heeft. Daarentegen krijgt u bij een sim only abonnement geen toestel meegeleverd. Door dit verschil zijn sim only abonnementen doorgaans een stuk goedkoper dan de abonnementen met toestel. Binnen deze hoofdcategorieën van abonnementen komen nog tal van verschillende soorten voor.

Zo is het ene abonnement voornamelijk gericht op gebruikers die veel mobiele data verbruiken per maand, terwijl andere abonnementen juist veel belminuten aanbieden. Welk mobiele abonnement het beste bij u past hangt van verschillende aspecten af. Het is hierbij voornamelijk van belang om vooraf een indicatie te maken van uw verbruik. Op basis daarvan kunt u dan een geschikt mobiel abonnement afsluiten. Vaak is het mogelijk om uw huidige nummer hierbij mee te nemen.