Simkaart

Met een simkaart is het mogelijk om met anderen te telefoneren, te sms’en of gebruik te maken van mobiele data. De simkaart wordt geleverd door uw provider en stopt u vervolgensaan de achter- of zijkant van uw mobiele telefoon in de hiervoor bestemde houder. Let wel, voordat u de simkaart in het toestel kunt stoppen, dient u deze te activeren. Vaak kan dit in de winkel van de provider of online, via de website van een provider. Kort na de activatie van de simkaart is het mogelijk om te bellen, te sms’en en mobiel te internetten. Het is overigens niet zo, dat u perse een simkaart nodig heeft voor het gebruik van uw mobiele telefoon. Ook als u geen simkaart in het toestel heeft, kunt u deze verbinden met een Wifi-netwerk en zo gebruik maken van apps of mobiel internet.

sim-830357_640

Verschillende soorten simkaarten

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten simkaarten op de markt. Het is afhankelijk van uw toestel, welke simkaart u nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld een normale simkaart, een micro simkaart of zelfs een nano simkaart? Simkaarten verschillen hierbij in formaat van elkaar. Vaak is het met een speciale tang mogelijk om uw huidige simkaart te verknippen tot een kleiner model simkaart, die past bij de houder in uw toestel.

Wanneer u van provider wisselt krijgt u altijd een nieuwe simkaart. Het is echter niet zo, dat u ook een nieuw nummer krijgt! Vaak is het mogelijk om uw bestaande nummer mee te nemen naar de nieuwe provider.