Prepaid

De meest conventionele vorm van het gebruik van een mobiele telefoon, is de combinatie van een los toestel met een prepaid simkaart. Een prepaid simkaart kunt u eenvoudig via de website van de meeste providers aanvragen, waarna ze deze per post naar uw huisadres sturen. U heeft hierbij vaak de keuze om een bestaand nummer te behouden of om een nieuw nummer aan te vragen. Bij het behoud van uw huidige nummer, wordt uw huidige simkaart na het activeren van de nieuwe prepaid simkaart onbruikbaar.

Werking van een prepaid simkaart

Bij een prepaid simkaart kunt u naar eigen inzicht tegoed aan uw simkaart toevoegen, door losse opwaardeerkaarten in de supermarkt, bij de boekhandel of online te kopen. Vervolgens krijgt u een unieke code, die u via uw mobiele telefoon kunt activeren. Het tegoed wordt vervolgens aan uw simkaart toegevoegd. Let op, bij de meeste prepaid simkaarten dient u het tegoed eens per (half) jaar op te waarderen, om te voorkomen dat de simkaart verloopt. Mocht u de simkaart niet tijdige opwaarderen, dan verloopt deze en is de simkaart niet langer bruikbaar.

Wanneer u voldoende tegoed op uw prepaid simkaart heeft staan, kunt u anderen bellen of sms’en en gebruik maken van mobiele data. Iedere belminuut wordt nu los afgerekend en van uw prepaid tegoed afgehaald. Het fijne aan een prepaid simkaart, is dat u nooit meer kunt verbruiken dan u aan tegoed heeft. Dit is zeker voor kinderen een groot voordeel, omdat een hoge telefoonrekening aan het eind van de maand voorkomen wordt.