Duurder en duurder

Duurder en duurder
5 oktober 2017 No Comments Blog Admin

De iPhone heeft een revolutie ontwikkeld op de markt van mobiele telefoons. Toen de iPhone 3 verscheen op de Nederlandse markt was dit echt ontzettend bijzonder. De telefoon was toen verkrijgbaar voor een nieuwprijs van ongeveer 500 euro. Dit is een hoog bedrag. Voor het zelfde geld kun je een heleboel andere dingen kopen waar je waarschijnlijk veel langer plezier van hebt. Nu is een telefoon niet meer weg te denken uit onze maatschappij en dus hebben we het geld er wel voor over.

Nu, ongeveer tien jaar later is de nieuwe iPhone uitgekomen. De telefoon gaat nieuw over de toonbank voor 1200 euro! Dit is de eerste keer dat een nieuwe telefoon de grens van 1000 euro overschrijd en dat gelijk met een kleine 200 euro. Om er even bij stil te staan, voor dit bedrag kan je een redelijk goede auto kopen, een kleine verbouwing aan je huis richten of een groot deel van je meubels vervangen. Niet iedereen heeft dit bedrag tot z’n beschikking en misschien nog wel meer mensen hebben hier het geld niet voor over. Je moet natuurlijk nog een bundel kopen om gebruik er van te maken en zo’n dure telefoon laat je het liefst ook verzekeren. Er komt dus nog veel meer bij kijken dan dit bedrag.

Een erg goed alternatief voor als je toch graag een iPhone wilt hebben, is dan natuurlijk om is kijken naar een iPhone 6 Plus refurbished of een iPhone SE refurbished. Refurbished betekent dat een telefoon nieuw leven in geblazen is. Het zijn dus telefoons die kleine probleempjes hadden en zijn afgekeurd in de fabriek. Deze worden door een partij opgekocht, gerepareerd en tegen een aanzienlijk lagere prijs weer door verkocht. Dit kan soms wel honderden euro’s schelen en is hierom goed voor de portemonnee. De telefoon is nog nooit gebruikt en telt dus als nieuw. Het zit tussen nieuw en tweedehands in. Zo kun je naast een goed werkende ‘nieuwe’ telefoon ook nog je geld aan andere leuke dingen uitgeven.

About The Author