Repareren van een krakende IPhone 6

Repareren van een krakende IPhone 6
6 februari 2017 No Comments Blog Admin

Ben je in het bezit van een IPhone 6? Grote kans dat je een keer gemerkt hebt dat je telefoon een klein knikkend geluid maakt in bepaalde situaties. Hoogstwaarschijnlijk is de speling tussen het display en de behuizing er de oorzaak van. Dit kan je laten repareren, maar zelf ben je ook prima in staat om dit probleem op te lossen.

Kraken en klikkend geluid
Bij de IPhone 6 komt het vaker voor dat de telefoon een krakend of klikkend geluid maakt. Het staat bekend als een algemeen probleem, al zal het niet bij alle toestellen voorkomen. Het probleem is eenvoudig zelf op te lossen.

Probleem kan snel verholpen worden
Stoor je, je niet aan het krakende of klikkende geluid dan kun je het prima zo laten. Je telefoon zal er niet onder lijden en de kwaliteit zal behouden blijven. Wel kan het heel vervelend zijn en irritaties oproepen. Het probleem kan op twee mogelijke manieren worden opgelost. Je kan ervoor kiezen om je IPhone 6 te laten repareren bij een Apple store of om het zelf te doen. Nou is het nadeel ook nog eens dat niet overal een Apple Store zit. Beter is het dan ook om zelf aan de slag te gaan, want het probleem is zo verholpen.

De te grote speling tussen de behuizing en het glas veroorzaakt het irritante geluid. Aan de onderkant van de Iphone 6 is een kleine schroef bevestigt. Deze schroef moet je aandraaien om zo het irritante geluid te voorkomen. Maak hierbij gebruik van een aparte schroevendraaier, zodat je geen schade maakt aan de telefoon.

Maak gebruik van de P2 Pentalobe schroevendraaier
De speciale schroevendraaier die je nodig hebt voor de reparatie is een P2 Pentalobe schroevendraaier. Deze speciale schroevendraaier is aan te schaffen via een officieel verkooppunt van Apple. Tevens is deze online te bestellen via sites als Ebay, waar je zelfs complete reparatiesets kunt kopen. Dat is vaak nog een stuk voordeliger ook. Controleer altijd even of de reparatieset de juiste schroevendraaier bevat. Met behulp van de P2 Pentalobe schroevendraaier ben je snel van het irritante krakende of klikkend geluid verlost. Dit probleem is alleen nog maar bekend bij de IPhone 6 en is tot op heden nog niet ontdekt bij de IPhone 6 plus.

Bron: Foonz Iphone reparatie

About The Author