Specialistisch repareren

Specialistisch repareren
5 december 2016 No Comments Blog Admin

Smartphonerepairs is een Uneto/VNI gecertificeerd bedrijf voor het specialistisch repareren voor schade aan je mobiele telefoon. Zij hebben zowel fysieke winkels als een post service voor het repareren van schade aan je smartphone. De winkels vind je in Antwerpen, Wilrijk, Gent, Minderhout en Genk/Hasselt. Het kan zijn dat je niet langs kunt komen in één van de filialen. Hiervoor hebben ze een uitstekende postservice met in veel gevallen de ‘one-day’ garantie. Voor de postservice dien je je smartphone reparatie online aan te melden. Zo zien zij wat je reparatie verzoek is en kunnen ze deze inplannen. Je weet dan direct wanneer je toestel weer klaar is en je deze thuis kunt verwachten. Ze retourneren je toestel met de aangetekende en verzekerde GLS service. Via track&trace kun je je bezorging monitoren zodat je hem niet misloopt. De kosten van €7,40 worden in rekening gebracht bij je reparatie.

Soorten schade

Schades ontstaan doordat je toestel valt, hetzij op de grond, hetzij in het water. Dit zorgt vaak voor meer dan alleen een gebarsten scherm. De aanvullende schade zit meestal in je speakers, contactknopjes zoals het volume en de aan- en uitknop, je camera voor en achter en zelfs aan je moederbord. Hierdoor kan storing ontstaan in je wifi en algemeen gebruik van je scherm (swipen, vergroten enzovoort). Doordat er inmiddels meer dan 50 miljoen ton elektronisch afval per jaar door het westen wordt geproduceerd, kiezen steeds meer mensen voor reparatie in plaats van vervanging van het toestel. Dit is een goede zaak. Daarbij, de éénmalige kosten van een reparatie voorkomen vaak kosten van abonnementsverhoging en bijbetaling van een nieuw toestel.

Ook voor het terughalen van data van je moederbord is Smartphonerepairs het perfecte bedrijf. Deze specialistische werkzaamheden worden uitgevoerd door een gecertificeerde monteur zodat de kans op data verlies minimaal tot nihil is.

Daar er een juridische verplichting van de fabrikant op je fabrieksgarantie geldt, repareren ze alleen schades die buiten die garantie vallen. Op de reparaties heb je 12 maanden garantie op het vervangen onderdeel en de montage daarvan.

Rugged devices

Rugged devices zijn onder andere smartphones voor het zwaardere werk, vuil, water en stootbestendig. Het gespecialiseerde team van monteurs werkt met de certificaten IPC normen, BGA Piek certificering, Etech IPC 7711 / A-610 certificering en Handheld. Zij voeren daarmee reparaties uit voor de exclusieve merken Zebra (Motorola/Symbol, Psion Teklogix), Honeywell (Honeywell, LXE, Intermec, Metrologic), Datalogic, Handheld en Pidion.

About The Author